Sütümüzü ve şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
Nişastayı çok az bir su ile açıyoruz. Süt kaynadığı zaman içine döküp kıvam almasını sağlıyoruz. En son vanilyayı atıp karıştırıyoruz ve kaselere alıp soğumaya bırakıyoruz. Şimdi
sütlaç süslemeye geçelim. Evlilik yıl dönümü yaptığımızı farz edelim ve kalp kullanalım. Soğuyan sütlaçların üzerine değdirmeden şeklimizi yaklaştırıyoruz. Bu şekilde toz tarçını kalbin olduğu bölüme serpiyoruz. Kalıbı kaldırdığımızda ortada kalp kalmış olacak. İsterseniz tam tersi de yapabilirsiniz. Kalıbı tam kalp şeklinde kesip, etrafına tarçın serpin. Bu şekilde ortada beyaz kalp oluşacak ve kenarlar kahverengi olacak. Şimdi orta ya da dış kenarla hangisi boş kalmış ise o bölgeye toz ceviz, fındık, kuru üzüm ya da başka bir kurutulmuş renkli bir meyve ile süsleme yapabilirsiniz. İsterseniz harf kalıpları kullanarak isminizin baş harfini koyabilirsiniz. İsterseniz taze meyveler ve karamel sos ile de süsleme yapabilirsiniz. Artık bundan sonrası sizin gücünüze kalmış. Bu şekilde çok çeşitli kombinasyonlar meydana getirebilirsiniz.
Sütlaç süsleme sizin de çok hoşunuza gidecek. Şimdiden süslemeleri tebrik ederim.