Sütlaç tarifi pirinç unsuz, Anadolu kültürüne ait gerçek sütlaç, nişasta pirinç unu veya koyulaşmasını sağlayan hiçbir katlı maddesi katılmadan sadece pirinç ile yapılan sütlaçtır. Sütlaca o koyu kıvamı verebilmek zor olduğundan, pek çok insan kolayına kaçmak için nişasta veya pirinç unundan yararlanmıştır. Sütlacı istenilen kıvamı verebilmek için sütlaç yaparken kullanılan pirincin cinsi ve kalitesi çok önemli bir rol oynamaktadır.
Diğer önemli bir ayrıntı ise pirincin içindeki nişastanın mükemmel bir şekilde süte geçmesini sağlamak için, sütün üzeri kaymak tutuncaya kadar kaynatmaktır. Size vereceğimiz bu tarif, sevdiklerinize pastaneden alınan tatlıları aratmayacak muhteşem lezzette bir sütlaç yapmanıza yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.
Pirinç Unsuz Sütlaç Malzemeleri
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç (Baldo olursa iyi olur)
3 su bardağı su
Pirinç Unsuz Sütlaç Nasıl Yapılır?
Öncelikle orta büyüklükte bir teflon tencerenin içine 3 su bardağı suyu koyuyoruz. Daha sonra pirinçleri bir iki suda çevirecek kadar fazla olmayacak şekilde yıkıyoruz. Fazla yıkamak pirincin nişastasını alacağından sütlacın koyulaşmasına engel olur. Tenceredeki su kaynadığında, pirinçleri suya atıyoruz. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar iyice pişiriyoruz. Eğer su az gelirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Pirinçler yeteri kadar piştikten sonra, ocağın altını kapatarak ılınmasını bekliyoruz.
Sütü çok sıcak iken ilave ederseniz sütün kesilmesine sebep olabilirsiniz. Pirinçler yeterince ılındıktan sonra sütümüzü ilave ediyoruz. Süt bir taşım kaynayınca şekeri ilave ederek, erimesi için karıştırıyoruz ve sütün üzeri kaymak tutuncaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan hemen sonra kepçe yardımı ile tencereyi karıştırıp dibinden olacak şekilde alarak, servis edeceğimiz sütlaç kaselerine dolduruyoruz. Sütlaç kaselerini iki saat kadar oda sıcaklığında kendini çektikten sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Soğuyan sütlacı üzerine tarçın dökerek veya sade olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Sütlaç yaparken pastörize süt yerine gülük süt kullanırsanız, daha kıvamlı bir sütlaç elde edersiniz.
20.01.2024 04:25:20
Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sağlıklı kolay cok guzel bi tarif tşk ederim Safire . 25.02.2018
Çok güzel bir tarifi hemde cok daha sağlıklı. Teşekkürler Filiz . 18.02.2018
Pirinçleri kaynar suya atmak yerine soğuk suyla, kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek; pirinçlerin daha çabuk açılıp özünü bırakmasını sağlar. Bu tüyo da benden katkı olsun. YILDIZ . 14.08.2017
cok guzel bir tatli ayrica saglikli herkeze tavsiye ederim... tuba kubra . 14.08.2016
tarifte yazanla videodaki çalışma tıpatıp aynı maşallah. defne . 25.07.2016
Tarif berbat, pirinci daha fazla olmalıydı. dilek . 03.05.2016
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024