İlk başta tencereye sütü koyup kaynamaya bırakıyoruz. Aynı zamanda pirinçleri de başka bir kabın içerisinde kaynamaya bırakıyoruz. Ancak pirinçlerin iyice yıkanıp öyle kaynatılması daha iyi olacak. Üzerlerindeki doğal nişasta bu şekilde gidecektir. Ufak bir çırpma kabına yumurtaların sarılarını ayırıyoruz. Beyazlarını da sütlaca koyarsanız topak topak bir görüntü ortaya çıkacaktır. Aynı kaba nişastayı da ilave edip çok az suyla çırpıyoruz. Süt ısınmaya başlayınca içerisine şeker ve tereyağını da katıp karıştırıyoruz. Bu arada fırın tepsisine güveç kaplarını diziyoruz ve içerisine güveçlerin dip kısımlarında kalacak kadar su koyuyoruz.
Suyu koymamamızı amacı sütlaçların kaynamadan üstlerin kızarmasını sağlamak. Fırın ısısı yüksek olacağı için sütlaçlar güveç kaplarının içerisinde kaynama ve taşmaya başlar. O yüzden su koymayı unutmayın. Fırının derecesini 250 derece olarak ayarlıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz. Bu arada kaynayan sütümüze nişastayı döküyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. Göreceğiniz gibi süt koyulaşmış olacak. Süt kaynamadan nişastayı dökmeyin yoksa ne kadar kıvamda olacağını kestiremeyebilirsiniz. Şimdi sütlaçları güveçlere koyup fırına atma zamanı. Fırınımız yeterli ısıya zaten 2-3 dk içerisinde ulaşmıştır. Tepsiyi fırına atıyoruz ve üstleri kızarana kadar takip ediyoruz. Fırın ısıları farklı olabildiği için net süre vermek istemiyorum. Ama genelde 4 dk içerisinde kızarmış olacak. Kızaran sütlaçları tepsiden alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Üstü yanık sütlaç tarifi bu şekilde. Çok basit bir tarif. İsterseniz üzerlerine parça ceviz atarak servis edebilirsiniz.