Yumurtasız fırında sütlaç pişirmek için ilk olarak sütlacı rahatlıkla pişirebileceğimiz bir tencere alıyoruz. Tencerenin içine sütümüzü, buğday nişastasını aktarıyoruz. Sonra ayıkladığımız ve yıkadığımız pirinçleri süt dolu tencereye koyuyoruz. Daha sonra tencereyi kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Pirincin süt ile özdeşene kadar pişiriyoruz. Arada bir karışımı tahta kaşıkla karıştırın. Malzeme kaynadıkça koyulaşmaya başlayacaktır. Buğday nişastası sütlacın koyulaşmasına yeterli olacaktır. Ardından vanilyayı koyuyoruz. Pirinçler tam olarak pişince sütlacın içine 1 su bardağı şekeri koyuyoruz. Şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak sütlacı ocakta pişiriyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatın.
Minik güveçlere koyun. Fırın tepsisine dizin, güveç kaplarının yarısına gelecek kadar tepsiye soğuk su ile doldurun. Yüksek ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.