Eski usul sütlaç nasıl yapılır, tarifi nedir?

Geleneksel lezzetleri sevenler için, tam kıvamında ve nefis bir sütlaç hazırlamanın inceliklerini paylaşıyoruz. Pirinçlerin özenle haşlanmasından sütlü karışımın pürüzsüz dokusuna kadar her adım, bu enfes tatlıyı evde kolayca yapabilmeniz için detaylıca anlatılıyor.

28 Ekim 2025

Eski Usul Sütlaç Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 litre tam yağlı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


1. Pirinç Hazırlığı:

  • Pirinci yıkayıp tencereye alın
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
  • Suyunu süzün ve pirinçleri kenara alın

2. Sütlü Karışım:

  • Bir tencerede sütü kaynatmaya başlayın
  • Pirinç ununu 1 çay bardağı suyla ezin ve topak kalmamasına dikkat edin
  • Bu karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırın

3. Pişirme:

  • Haşlanmış pirinçleri sütlü karışıma ekleyin
  • Kısık ateşte 25-30 dakika ara sıra karıştırarak pişirin
  • Şekeri ilave edip 10 dakika daha pişirin
  • Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın

4. Servis:

  • Sütlacı kaselere paylaştırın
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında dinlendirin
  • Servis yaparken üzerine tarçın serpin

Püf Noktaları:

  • Pirinçleri önceden haşlamak sütlacın kıvamını mükemmel yapar
  • Sürekli karıştırmak sütlacın dibinin tutmasını önler
  • Şekeri en son eklemek sütlacın renginin beyaz kalmasını sağlar
  • En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
Haber Bülteni
Güncel
Sütlaç Tarifi
Sütlaç Tarifi
Güncel
Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı
Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı