Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Sütlaç

Ev yapımı sütlaç, bazı ülkelerde sıcak servis edilirken, bizim ülkemizde soğuk tercih edilir. Ayrıca hazır olan sütlaçlara göre kalori oranı çok daha düşüktür. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile birçok sütlaçtan daha çok tercih edilir. Çocukların severek tükettiği bu tatlıyı siz de sevdikleriniz için tatlı atıştırmalıklar arasında hazırlayabilirsiniz. Özellikle şeker hastalarının ani şeker krizlerinde şeker oranını düşürerek sütlaç hazırlamanız faydalı olacaktır. Şerbetli tatlılara nazaran sütlü tatlıların tercih edilmesinin nedeni, sütlü tatlıların daha hafif olması ve mideye ağırlık vermeden hazmının kolay olmasıdır. Ayrıca hem tatlı krizlerine iyi gelir hem de kilo almaktan korkanlar için eşsiz bir tatlıdır.

Ev Yapımı Sütlaç Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya ya da limon kabuğu rendesi
  • İri kıyılmış fındık
  • Tarçın

Ev Yapımı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Öncelikle, sütlaç yapımına başlamadan önce kırık pirinçleri bir kabın içinde iyice yıkayın. Daha sonra geniş bir tencereye alıp bir su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler biraz haşlandıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Haşlanan pirinçlerin üzerine bir litre sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmazsanız pirinçler topaklanabilir. Yaklaşık 30 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Özleşmeye başlayan sütlaç içine, ayrı bir kapta bir yemek kaşığı mısır nişastasını yarım çay bardağı su içinde eriyene kadar karıştırıp sütlaç karışımına ekleyin. Mısır nişastasını suda çözmeden eklerseniz, sütlacın topaklanmasına ve küçük katı parçalar oluşmasına neden olabilir. Bu, sütlaçta istenmeyen bir sonuçtur. Tam özleşen sütlacın şeker miktarını ayarlamak için bir su bardağı şekeri ilave edin. Şeker miktarını zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Sütlacın Son Dokunuşları

Son olarak, sütlaç ocaktan alınmadan önce vanilya sevenler bir paket şekerli vanilyayı sütlacın içine ekleyebilir. Ancak, ben limon kabuğu rendesini daha çok yakıştırdığım için, limon kabuğu rendesini sütlaç ocaktan alındıktan sonra rende yardımı ile sütlacın içine aktarıyorum. Sütlaç ocaktayken rendeleme işlemini yapmayın, çünkü sütlacın rengi değişebilir ve tadı ağırlaşabilir. Sadece aromasından faydalanmak için limonların kabuğunu kaynatmayın. Son olarak, sütlacı kaselere alarak üzerini tarçın ve iri kıyılmış fındıklarla süsleyin.

Ekstra Bilgiler

Sütlaç yaparken kullanılan pirinç türü de önemlidir. Kırık pirinç, nişasta oranı yüksek olduğundan sütlacın kıvamını artırır. Ayrıca, sütlacın kıvamını belirlemek için mısır nişastası yerine pirinç unu da kullanılabilir. Sütlaç, soğuk servis edildiğinde lezzetini daha iyi ortaya çıkarır. Bu nedenle, sütlacı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis etmeniz önerilir.

Sütlaç, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de dikkat çeker. İçerdiği süt ve pirinç sayesinde kalsiyum ve karbonhidrat açısından zengin bir tatlıdır. Bu nedenle, çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

En Kolay Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

En Kolay Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlaç Nasıl Koyulaşır?

Sütlaç Nasıl Koyulaşır?