En Güzel Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

En Güzel Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

En Güzel Sütlaç Tarifi

Sütlaç, hem besleyici hem de lezzetli bir tatlı olarak sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Şimdi, kolayca hazırlayabileceğiniz ve mükemmel sonuçlar alabileceğiniz en güzel sütlaç tarifini sizlerle paylaşacağız.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin

  • İnce kıyılmış ceviz
  • Tarçın

En Güzel Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlacın yapım aşamaları, dikkatli uygulandığında mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlar. İşte adım adım sütlaç tarifi:

1. Pirinci Hazırlama

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tencerenin dibini sudan geçirin ve içerisine 3 su bardağı suyu ekleyin. Su kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak dibine tutmamasını sağlayın.

2. Süt Ekleyin

Pirinçler yumuşadıktan sonra 1 litre sütü tencereye ekleyin ve 5 dakika boyunca kaynatın. Bu aşamada karıştırmaya devam edin.

3. Şeker Ekleyin

Toz şekeri tencereye ilave edin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Sütlaç, pürüzsüz ve homojen bir kıvama gelene kadar pişirin.

4. Servis

Ocaktan aldığınız sütlacı, kepçe yardımıyla servis kaselerine bölün. Oda sıcaklığında yaklaşık iki saat beklettikten sonra, tamamen soğuması için buzdolabına yerleştirin. Üzerini ince kıyılmış ceviz ve tarçın ile süsleyerek servis edin.

Sütlaç, soğuk olarak servis edildiğinde daha lezzetli olur. Bu nedenle, buzdolabında yeterince soğumasını beklemek önemlidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahmed

26 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifte sütlaçın pürüzsüz ve homojen kıvamını yakalamak için hangi noktaya dikkat etmek gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahmed, sütlaçın pürüzsüz ve homojen kıvamını yakalamak için pıŞŸirme süresince sürekli karıştırmak çok önemlidir. Pirinçler iyice piŞŸip yumuşadıktan sonra şeker ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam etmelisin. Ayrıca, sütlaçı ocaktan aldıktan sonra da arada bir karıştırmak, üstünde kaymak oluşmasını engeller ve pürüzsüz bir kıvam elde etmeni sağlar. Sütlacının harika olacağından eminim! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Popüler İçerikler

Sütlaç Kaç Kalori?

Sütlaç Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırın Sütlaç Kalori?

Fırın Sütlaç Kalori?

Basit Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde Sütlaç Nasıl Yapılır?