Nefis fırında sütlaç nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Kremalı dokusu ve üzerindeki o enfes kızarmış tabakayla fırın sütlaç, geleneksel tatlılarımızın baş tacıdır. Pirincin sütle buluştuğu bu nefis tatlı için püf noktaları ve kolay adımlarla hazırlanan tarif aşağıda yer alıyor.
Nefis Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt (üzeri için)
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
- Haşlanan pirinçlere sütü ekleyin, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika pişirin
- Pirinç ununu yarım çay bardağı sütle ezerek pürüzsüz hale getirin
- Pirinç unu karışımını tencereye ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın
- Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın
- Fırın tepsisine kaseleri yerleştirin, tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin
- 180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
- Üzeri kızaran sütlaçları fırından alıp soğumaya bırakın
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Pirinci iyice yumuşayana kadar haşlayın
- Sütlacı ara ara karıştırarak pişirin
- Fırında kontrollü pişirin, üzerinin nar gibi kızarmasına dikkat edin
- Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin
Afiyet olsun! |