Sütlaç yaparken neden üstüm hep yanık kalır, hiç düşündünüz mü? Yüksek sıcaklıkta pişirirseniz, o güzel tatlının üst kısmı hemen yanmaya başlar. Kesinlikle daha düşük sıcaklıkta pişirip, su banyosunu denemelisiniz. Bir de kap seçiminize dikkat edin. Metal kaplar yerine cam ya da seramik kap kullanmak, yanık riskini artırmıyor mu? Ayrıca, sürekli karıştırmayı unutmamak gerektiğini düşünüyorum; arada bir karıştırmazsanız, üstte bir yanık tabaka oluşabilir. Pişirme süresine ve tarife uymaya dikkat etmezseniz, tatlınız yine yanacaktır. Gerçekten de pişirme sürecinde bu detaylar çok önemli, değil mi?
Sütlaç yaparken neden üstüm hep yanık kalır, hiç düşündünüz mü? Yüksek sıcaklıkta pişirirseniz, o güzel tatlının üst kısmı hemen yanmaya başlar. Kesinlikle daha düşük sıcaklıkta pişirip, su banyosunu denemelisiniz. Bir de kap seçiminize dikkat edin. Metal kaplar yerine cam ya da seramik kap kullanmak, yanık riskini artırmıyor mu? Ayrıca, sürekli karıştırmayı unutmamak gerektiğini düşünüyorum; arada bir karıştırmazsanız, üstte bir yanık tabaka oluşabilir. Pişirme süresine ve tarife uymaya dikkat etmezseniz, tatlınız yine yanacaktır. Gerçekten de pişirme sürecinde bu detaylar çok önemli, değil mi?
Cevap yaz