Klasik sütlaç tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve kremalı kıvamıyla klasik sütlaç, her sofraya şık bir tatlı alternatifi sunuyor. Pirinç ve sütün uyumunu en iyi şekilde yansıtan bu tarif, püf noktalarıyla ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi olacak.

28 Ekim 2025

Klasik Sütlaç Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre tam yağlı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Sütü ayrı bir tencerede kaynatın
  • Pişmiş pirinçlere sıcak sütü yavaş yavaş ekleyin
  • Pirinç ununu biraz soğuk sütle ezin ve karışıma ekleyin
  • Şekeri ilave edip 15-20 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin
  • Vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
  • Sütlacı kaselere paylaştırın
  • Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin
  • Servis yaparken üzerine tarçın serpin

Püf Noktaları:

  • Pirinci önceden haşlayarak sütlaç kıvamının mükemmel olmasını sağlayın
  • Sütlacı sürekli karıştırarak pişirin, dibi tutmasın
  • Pirinç ununu önce soğuk sütle ezerek topaklanmayı önleyin
  • Şekeri en son ekleyin, erken eklemek sütlacın rengini koyulaştırır
  • Sütlacı fırında kızartmak isterseniz, kaseleri fırın tepsisine dizip üzerlerine biraz süt ekleyerek 200°C'de üzeri kızarana kadar pişirin
  • Tam kıvamı için sütlacın soğuduktan sonra katılaşacağını unutmayın
  • Ne çok sulu ne de çok katı olacak şekilde kıvam ayarı yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
Haber Bülteni
Güncel
Sütlaç Tarifi
Sütlaç Tarifi
Güncel
Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı
Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı