Vanilyalı sütlaç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Geleneksel sütlacı farklı bir aromayla taçlandıran vanilyalı sütlaç, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı deneyimi sunuyor. Pirinçlerin yumuşacık kıvamıyla vanilyanın enfes kokusunu buluşturan bu tarif, püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç veriyor.

28 Ekim 2025

Vanilyalı Sütlaç Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı su
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp tencerede hafifçe su çekene kadar haşlayın
  • Sütü ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
  • Pirinç ununu suyla ezin ve karışıma yavaşça ekleyin
  • Şekeri ilave edip 10 dakika daha pişirin
  • Ocaktan almadan önce vanilini ekleyip karıştırın
  • Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın
  • Üzerine tarçın serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Pirinci önceden haşlamak sütlaçın kıvamını mükemmel yapar
  • Sütü kaynatırken sürekli karıştırmak dibinin tutmasını önler
  • Vaniliyi en son eklemek aromasının kaybolmamasını sağlar
  • Pirinç unu eklemek sütlacın kıvamını koyulaştırır
  • Sütlacı buzdolabında soğutmak lezzetini artırır
  • Üzerinin kaymak bağlaması için soğurken ara sıra karıştırın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?
Haber Bülteni
Güncel
Sütlaç Tarifi
Sütlaç Tarifi
Güncel
Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı
Rüyada Sütlaç Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı