6 kişilik sütlaç fırında nasıl yapılır?
Geleneksel bir tatlı olan fırın sütlacın kremalı dokusunu ve eşsiz lezzetini evde yakalamak isteyenler için pratik bir rehber. Altın rengi üzeri ve mis kokusuyla sofraları şenlendirecek bu tarif, her aşamasıyla kolayca uygulanabilecek detaylar içeriyor.
6 Kişilik Fırında Sütlaç Tarifi
Fırında sütlaç, geleneksel sütlacın daha kremalı ve lezzetli halidir. İşte 6 kişilik nefis bir fırın sütlaç tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1.5 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tarçın (üzeri için)
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tencerede su ile haşlayın
- Haşlanan pirinçlere sütü ekleyip kaynatın
- Pirinç ununu az sütle ezip karışıma ekleyin
- Şekeri ilave edip 15 dakika daha pişirin
- Vanilyayı ekleyip ocaktan alın
- Sütlacı fırın kaplarına paylaştırın
- Üzerine tereyağını gezdirin
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin
- Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin
- Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpin
Püf Noktaları:
- Pirinci iyice yumuşayana kadar haşlayın
- Sütlacı ara ara karıştırarak pişirin
- Fırında üzerinin kızarmasını kontrol edin
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
Afiyet olsun! |