En Lezzetli Sütlaç Tarifi: Püf Noktalarıyla Mükemmel Bir Tatlı
Kremasıyla, yumuşak dokusuyla ve hafif tarçın aromasıyla sütlaç, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda dağılan nefis bir sütlaç tarifi:
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 litre tam yağlı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- Üzeri için: tarçın
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın
- Haşlanan pirinçlere sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın
- Ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişirin
- Pirinç ununu bir kasede az miktarda soğuk sütle ezin, topak kalmamasına dikkat edin
- Pirinç unu karışımını tencereye ekleyin, 5 dakika daha pişirin
- Şekeri ilave edip karıştırarak 5 dakika daha pişirin
- Vanilyayı ekleyip ocaktan alın
- Sütlaçları kaselere paylaştırın
- Ilındıktan sonra buzdolabında soğutun
- Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpin
Püf Noktaları:
- Pirinçleri iyice yumuşayana kadar haşlayın, aksi halde sütlaç sert olur
- Sütlaç pişerken sürekli karıştırın, dibi tutmasın
- Pirinç ununu mutlaka soğuk sütle ezin, topaklanma olmasın
- Şekeri en son ekleyin, erken eklerseniz sütlaç sulanabilir
- Sütlacı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin, kıvamı daha güzel olur
Fırın Sütlaç İçin:
- Yukarıdaki tarife göre hazırlayın
- Kaselere döküp fırın tepsisine dizin
- Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin
- 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Bu tarifle hazırlayacağınız sütlaç, kremalı dokusu ve tam kıvamıyla misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek nefis bir tatlı olacaktır. Afiyet olsun! |