Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sulu Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sulu sütlaç tarifi, benim evde sürekli olarak yaptığım bir sütlaç türüdür. Biz genellikle sulu sütlaç tercih ediyoruz çocuklar çok seviyor aynı zamanda bizde çok seviyoruz. Benim en çok bayramlarda, yaz aylarında ve iftar sofrasında özellikle eksik etmek istemediğim bir sütlü tatlıdır. Sulu sütlaç hem kolay yapabileceğiniz pratik bir tatlı hem de besleyici ve oldukça da lezzetli bir tarif. Israrla denemenizi tavsiye ederim. Eminim vazgeçemediğiniz sütlaç tarifleri arasında yer alacaktır. Hemen not alıp sizlerde sevdiklerinizle birlikte aynı sofrada paylaşın. Hatta üzerine biraz dövülmüş ceviz içi veya fındık içi de olabilir, aslında ben tarçın veya fıstık ezmesi kullanıyorum gayet güzel oluyor ve çok beğeniyorlar. Birbirine çok yakışan lezzetler bence hepsini deneyin ve siz kararınızı verin. Şimdiden hepinize afiyet bal şeker olsun. Ellerinize sağlık.

Sulu sütlaç tarifi için gerekli olan malzemeler
  • 2 litre süt
  • Yarım litre su
  • 2 çay bardağından bir parmak az pirinç
  • Şekeri damak zevkinize göre sizler ayarlayabilirsiniz
  • Vanilya isteğe göre
Sulu sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle sulu sütlacı pisireceğimiz bir tencere alıp içine sütü boşaltın ve ocağın altını açın üzerine koyun. İçine iyice yıkayıp nişastasından kurtarılmış pirinçleri üzerine dökün ve karıştırın. Daha sonra içine suyu da ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağınızın altını iyice kısın ve yavaş yavaş kaynatın. Bu şekilde 1 saat veya ortalama bu saatler pişmesi gerekmektedir. Bu işlem pirinçlerin tamamen açılmasını sağlamak için gerekli olan bir işlemdir. Pirinçler tamamen açılıp yumuşadıktan sonra üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Bu şekilde de 5-6 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Sulu sütlaç tarifiniz hazır. Elinize dikkat ederek sütlaç kaselerini çıkarın ve pay edin bütün kaselere. Sulu sütlaç bitene kadar paylaştırın. Daha sonra biraz havalandırın ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin. Yaklaşık olarak 1-2 saat bekledikten sonra dolaptan çıkarıp üzerini istediğiniz ürünü kullanarak süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Vanilyayı ben kullanmadım ama siz ocaktan aldıktan sonra hemen döküp karıştırabilirsiniz. Vanilya kokusu bana yoğun geldiği için tercih etmiyorum. Sulu sütlaç tarifi aynı zamanda sıcakta tüketebilirsiniz. Eğer sıcak sıcak denediyseniz mutlaka deneyin derim çünkü çok farklı bir tat. Sulu sütlaç tarifi bu kadar hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Sütle Sütlaç Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Güllaç Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

Sütlaç Ne Kadar Kaynatılır?

En Kolay Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

En Kolay Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlaç Sulu Olduysa Ne Yapmalı?

Sütlaç Sulu Olduysa Ne Yapmalı?

Güncel

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Sütlaç Tarifi Pirinç Unsuz

Güncel

Karadeniz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Güveci Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Güveci Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlaç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Az Pirinçli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Az Pirinçli Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Güllaç Tarifi ve Malzemeleri

Ölçülü Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Ölçülü Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

2 Kilo Sütten Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

2 Kilo Sütten Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Anne Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri

Anne Sütlacı Tarifi ve Malzemeleri