Sütlaç ve muhallebi arasındaki kıvam farkı gerçekten merak edilen bir konu. Özellikle sütlaçın pirinç ve nişasta oranları nedeniyle daha koyu bir yapıya sahip olduğu doğru. Ancak muhallebinin de kullanıldığı nişasta çeşidi ve oranı, onun kıvamını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Peki, sizce bu iki tatlıdan hangisini tercih ediyorsunuz? Kıvamı açısından sütlaçın daha yoğun olması sizi mi cezbediyor, yoksa muhallebideki hafif dokunuşu mu seviyorsunuz? Her iki tatlının da Türk mutfağındaki yeri çok özel, değil mi?
Sütlaç ve muhallebi arasındaki kıvam farkı gerçekten merak edilen bir konu. Özellikle sütlaçın pirinç ve nişasta oranları nedeniyle daha koyu bir yapıya sahip olduğu doğru. Ancak muhallebinin de kullanıldığı nişasta çeşidi ve oranı, onun kıvamını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Peki, sizce bu iki tatlıdan hangisini tercih ediyorsunuz? Kıvamı açısından sütlaçın daha yoğun olması sizi mi cezbediyor, yoksa muhallebideki hafif dokunuşu mu seviyorsunuz? Her iki tatlının da Türk mutfağındaki yeri çok özel, değil mi?
Cevap yaz