Fırında 4 Kişilik Sütlaç TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Pirinci yıkayıp tencerede yarım çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. 2. Haşlanmış pirinçlere sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın. 3. Pirinç ununu biraz soğuk sütle açarak pürüzsüz hale getirin. 4. Kaynayan sütlü karışıma pirinç ununu yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın. 5. Kıvam alana kadar 15-20 dakika karıştırarak pişirin. 6. Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha karıştırarak pişirin. 7. Sütlacı fırın kaplarına paylaştırın. 8. Fırın tepsisine biraz su koyup kapları yerleştirin (benmari usulü pişecek). 9. Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. 10. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirip tarçın serperek servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |